Primul pas spre o ”casă inteligentă”

Conceptul de ”casă inteligentă” (smarthome) nu mai este chiar așa o noutate pe piață iar instalarea elementelor de bază a devenit un lucru mai ușor și mai accesibil ca niciodată. O casă inteligentă ne face viaţa de zi cu zi mai convenabilă, economiseşte energie şi bani şi protejează mai bine căminul. Ca și concep de bază, casa inteligentă preia automat sarcinile de rutină, permite controlul chiar şi departe de casă prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei şi astfel conferă un sentiment de siguranţă.

Ce parte din casă poate fi conectată la o soluție inteligentă? Zonele de acoperire ale echipamentelor sunt nenumărate. O grămadă de start-up-uri pariază pe faptul că sunt în stare să găsească următorul aparat minune. Firme mari precum Google sau Apple investesc din greu în case inteligente și produc atât aparate cât și standarde care să le unească. Iată câteva exemple de device-uri care pot fi conectate la ”creierul” casei, sistemul care să le controleze pe toate:

  • Termostate pentru centrale termice
  • Robineți inteligenți pentru calorifere
  • Camere de filmat cu conectare în rețea
  • Iluminare și întrerupătoare inteligente
  • Senzori de mișcare, inundație sau fum

O casă inteligentă este de fapt o casă automatizată. La baza caselor inteligente stau echipamente specializate cu ajutorul cărora poţi controla lumina, aparatele electrocasnice, aerul condiţionat, alarma, etc. În principiu, toate sistemele electrice şi electronice individuale din casă sunt reunite într-un tot unitar, care face posibilă coordonarea centralizată a tuturor funcţiilor, fie din interiorul locuinţei, fie de la distanţă prin telefonul mobil sau prin internet. De pe smartphone-ul tău poţi să răspunzi la interfon sau să stingi lumina fără să te ridici din pat. O casă echipată cu un asemenea sistem, îţi oferă mai mult confort, flexibilitate, eleganţă, uşurinţă, securitate sporită, ambianţă, dar cel mai important lucru, reducerea costurilor de întreţinere prin optimizarea consumurilor de energie electrică şi termică. Prin încălzirea casei inteligent, în funcţie de gradul de ocupare săptămânal sau de momentul zilei, poţi face economii de până la 30% din factura ta lunară.

Ca și variantă vă prezentăm E.ON Easy Life, soluţia completă pentru case inteligente. E.ON Easy Life este o soluţie modulară şi flexibilă, prin care tehnologia „smart home” ajunge şi în casa ta. Pornind de la un pachet de bază, poţi adăuga unul sau mai multe dispozitive pentru a crea propria ta soluţie.

  1. Programezi temperatura în fiecare cameră şi poţi economisi până la 23% din energia consumată
  2. Ştii câtă energie consumă aparatele tale electrocasnice şi le poti controla de la distan
  3. Eşti alertat în eventualitatea unor evenimente nedorite: incendiu, inundaţie sau efracţie
  4. Ai control de la distanţă prin aplicaţia gratuită pentru telefon sau tabletă

Pentru mai multe detalii și pentru a face primul pas spre casa ta inteligentă viziteaza site-ul www.eon-easylife.ro

2017-07-14T18:56:50+00:00